Rollenspel en spelbegeleiding bij kleuters!

Kleuteronderwijs draait om meer dan doelen voor taal en rekenen. Wanneer een onderwerp voor kleuters echt betekenis heeft, zijn ze betrokken en gaan ze samen met jou op onderzoek uit. Ze nemen de inhoud mee in hun spel waardoor spelend leren ontstaat. Met een thema bied je ze een context waarin jouw doelen en werkjes meer waarde voor hen krijgen.  Kleuteronderwijs vanuit spel en onderzoekgerichte thema’s is uitdagender, boeiender en betekenisvoller!   

Doelgroep

Leerkrachten van groep 1 en 2

Wat levert het op

Vergroten van inzichten in rollenspel en spelbegeleiding
Inschrijving sluit over:
d
u
m
s

Overige informatie

Door deze workshop leer je hoe het rollenspel van kleuters zich ontwikkelt en hoe je dat als leerkracht vervolgens kunt stimuleren en begeleiden. We gaan in op het belang van de 3 V’s; volgen, verbinden en verrijken en op de kenmerkende elementen van rollenspel. Je wordt je ervan bewust dat de keuze en de duur van een thema van invloed is op het rollenspel van jouw kleuters.  

Minimaal aantal deelnemers: 6

Rollenspel en spelbegeleiding bij kleuters!
02 feb 2022 - 13:00
Opleider:
Tessel van der Linde
Tessel van der Linde
Locatie: De Springplank
Tijdsduur: 2 uur
Capaciteit: 14

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy- en cookieverklaring.