Neem je thema mee naar buiten

Tijdens deze workshop ontdek je hoe je buitenspeel-activiteiten organiseert die passen binnen je thema. Juist buiten kan je de brede ontwikkeling stimuleren door spel en plezier. Je krijgt de kans om aan de hand van thema’s onderwijs-tijd te maken van het buitenspelen. Door middel van activiteiten, waarbij kinderen volop kunnen experimenteren en bewegen zullen ze rijke ervaringen opdoen en wordt er gewerkt aan de brede (/totale) ontwikkeling van kinderen. Bij alle buitenspeel-activiteiten maken we de koppeling naar de ontwikkelingsgebieden: zintuiglijke ontwikkeling, rollenspel, creatief, beweging groot & klein, muziek, taal, natuur, techniek, rekenen.

Doelgroep

Leerkrachten van groep 1 en 2

Wat levert het op

Opdoen ervaring tijdens buitenspelen
Direct aan de slag met activiteiten die de brede ontwikkeling van de kinderen stimuleren
Inschrijving sluit over:
d
u
m
s

Overige informatie

Tijdens deze workshop ga je ook zelf aan de slag door bij het komende thema dat in jouw klas centraal staat, buitenspeel-activiteiten te bedenken waarbij je de ontwikkeling van de kinderen stimuleert. De grootste winst is waarschijnlijk dat je opnieuw ontdekt dat kinderen vooral leren door te doen, te ontdekken en volop te experimenteren vanuit een intrinsieke motivatie. Jij bent degene die hierbij de voorwaarden kunt scheppen.

Dit is een herhaling van de workshop die gegeven is op de St. Petrusschool in december 2020.

Neem je thema mee naar buiten
23 mrt 2022 - 12:00
Opleider:
Kommee
Kommee
Locatie: De Springplank
Tijdsduur: 2 uur
Capaciteit: 20

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy- en cookieverklaring.